Hranice: V pátek startuje cyklozávod Překonej své hranice

Jedná se o cyklistický přejezd republiky z Hranic u Aše do Hranic na Moravě za 9 dnů v 9 etapách, který pořádají čeští stomici.

dezinfekce

Cykloakce, která povede z Hranic u Aše do Hranic na Moravě, resp. Nového Jičína, kde na ni 9. 6. naváže setkání českých, polských, slovenských a maďarských stomiků u příležitosti 9. světového dne stomiků, resp. mezinárodní sportovní hry.

Akce se účastní kmenově 20 cyklistů stomiků - z ČR , Slovenska, Maďarska , Polska, Irska a dále v každé etapě se mohou připojit jak stomici, tak i cykloturisté z široké veřejnosti.

Akce je zaměřena na podporu pacientského sdružení a překonávaní barier v rámci onemocnění jehož řešením je i vytvoření umělého vývodu jak střeva nebo moč. cest, žaludku.

Město Cheb dlouhodobě podporuje pacientské sdružení ILCO a za toto mu patří velký dík.

Nad akcí převzal záštitu ministr zdravotnictví, podporuje ji řada významných osobností jako např. prof. MUDr. Pavel Pafko, DRSc., mistr světa v Ironmanu Jan Tománek, manželé Koukalovi, vítěz posledního ročníku Krále cyklistiky Tomáš Bábek, poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná a mnoho dalších.

Etapy z Prahy do cíle v Novém Jičíně se zúčastní také prezident EOA - evropská organizace stomiků.

Přehled plánování cykloakce 2018 - zde.


Zdroj: město Hranice


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy