Františkovy Lázně: O víkendu se bude konat charitativní 24hodinový běh

Již 9. rokem si připomeneme výročí sametové revoluce během i chůzí, kdy si každý může zvolit délku trasy podle svých schopností. Charitativní 24hodinový běh konaný při příležitosti výročí sametové revoluce v roce 1989 se uskuteční již tento víkend ve Františkových Lázních.

dezinfekce

Ve dnech 18. – 19. listopadu 2017 se uskuteční 9. ročník Františkolázeňské 24hodinovky, jejíž start je stanoven na 14:00 hodin v blízkosti Sadové kavárny ve Františkových Lázních. Poběží se na okruhu dlouhém 1100 metrů v Městských sadech. 

Pořadatelem je Běžecká škola a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství z.s. a Farní charita Cheb. Stejně jako ve všech předchozích ročnících jde o běžecký hapenning, jehož cílem je si do sytosti užít běh, přátele a přispět na dobrou věc. 

A proč se vlastně bude opět běhat?  Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet hranice svých vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného, bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří a na dětskou tříkolku pro Centrum dobré vůle, které následně určí, pro které dítě s rozštěpovou vadou tříkolku využije. 

,,Ráda podporuji sportovní aktivity dětí - jednak je pohyb pro takové děti nesmírně důležitý, děti vlastně rehabilitují s radostí, zařadí se mezi bandu zdravých dětí, necítí se vyřazeny," uvedla ředitelka Centra dobré vůle.

V hospicovém stanu budou k zakoupení za dobrovolný příspěvek fotografie a přefocené obrazy, jejichž autoři byli v péči hospice.

Od roku 2014, kdy se koná 24hodinovka pro Hospic Sv. Jiří, se na konto hospice vybralo celkem 383 092 Kč a záleží jen na Vás, kolik se vybere letos! Každý účastník 24hodinovky je vítán a je úplně jedno, jestli běží nebo chodí!

V prvním ročníku (2009 – FL 20hodinovka) se podařilo vybrat na konto Centra Paraple 9 000,- Kč, ze druhého ročníku (2010 – FL 21hodinovka) pak opět na konto Centra Paraple (s přispěním sponzora, který předem slíbil zdvojnásobit výtěžek) putovalo 45 000,- Kč, díky třetímu ročníku (2011 – FL 22hodinovka: Běh pro Joker) se podpořil výtěžkem ve výši 18 770,- Kč vznik bezbariérové Čtenářské kavárny chebského občanského sdružení Joker, čtvrtý ročník (2012 – FL 23hodinovka: Kilometry pro Joker) pak se svým výtěžkem 27 005,- Kč podpořil provoz a dovybavení Čtenářské kavárny chebského občanského sdružení Joker, z výtěžku pátého ročníku (2013 – FL 24hodinovka: Kilometry pro „Achillovu Patu“) ve výši 42 219,- Kč byl skrze Komunitní a osvětové společenství o.s. (KOS) podpořen festival Patafest pro klienty Domova pro osoby se zdravotním postižením na Patě u Aše. Výtěžek z šestého ročníku (2014 – FL 24hodinovka: Kilometry pro Hospic Sv. Jiří) ve výši 130 083,- Kč podpořil služby rozbíhajícího se chebského mobilního Hospice Sv. Jiří a i prozatím nejvyšší výtěžek ze sedméno ročníku 148 000,- Kč byl využit na podporu činnosti Hospice Sv. Jiří.  (2015 – FL 24hodinovka: Kilometry pro Hospic Sv. Jiří). Výtěžek osmého ročníku 105 009,- Kč byl opět využit na podporu činnosti Hospice Sv. Jiří. 

Více informací naleznete na stránkách zde.


Zdroj: Veronika Navrátilová, DiS., Hospic Sv. Jiří, o. p. s.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy