Do akce Jehla se zapojili i chebští strážníci

Strážníci chebské městské policie se podobně jako jejich kolegové v dalších čtyřech desítkách českých městech zapojili do celorepublikové akce Jehla.

dezinfekce

Jejím cílem bylo vyčistit dětská hřiště, parky, odpočinkové zóny a další veřejně přístupná místa od použitých jehel a injekčních stříkaček.

„Sběr a likvidaci tohoto nebezpečného infekčního materiálu provádíme pravidelně. Občany bych chtěl upozornit na to, aby v případě nálezu jehel a stříkaček neprodleně zavolali na linku tísňového volání 156. Strážníci zajistí odborný sběr i následnou likvidaci,“ řekl ředitel Městské policie Cheb Ing. Bc. Martin Hanák.

Do akce Jehla se letos v rámci celé republiky zapojilo více než 470 strážníků a 42 asistentů prevence kriminality. Celkově sesbírali 996 kusů jehel a stříkaček.

„Hlavním cílem bylo vyčistit města od tohoto infekčního materiálu a snížit tak riziko šíření nakažlivých onemocnění. Podobné preventivní akce přinášejí také cenné informace o výskytu narkomanů a zvyšují povědomí veřejnosti o správném postupu při nálezu jehel a stříkaček,“ dodal ředitel chebské městské policie. 

O konání akce Jehla jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy