Den veteránů připomíná konec 1. světové války

Dnešek je Dnem válečných veteránů, kdy si připomínáme konec první světové války a příměří, které zavládlo 11. listopadu 1918 v 11 hodin.

dezinfekce

Položením květin u památníku v Karlových Varech dnes uctili oběti válek a a vzpomněli na válečné veterány také zástupci Krajského vojenského velitelství, Sdružení válečných veteránů Karlovy Vary, hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis a další osobnosti. Karlovarský kraj také tradičně organizuje setkání s válečnými veterány z našeho regionu. 

"Karlovarský kraj si velmi váží válečných veteránů, kteří obětavě bojovali za naši zemi. Proto se s nimi v posledních letech vedení kraje setkává a jako výraz díků dostávají finanční dar, který má pomoci především těm v nelehké životní situaci. Navštěvujeme také Domov péče o válečné veterány Bílý kříž v Karlových Varech. Společné setkání jsme připravovali i letos v listopadu, ale situace ohledně pandemie koronaviru nám to neumožnila. Přesto najdeme způsob, jak válečným veteránům poděkovat," upřesnil hejtman Petr Kubis. 

Hrdinům z celé ČR může každý pomoci a přispět i online, a to prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa - viz zde.

Cheb

U příležitosti dnešního Dne veteránů položili starosta Chebu Antonín Jalovec společně s tajemníkem městského úřadu Václavem Sýkorou květiny u válečných památníků v Chebu a jeho okolí. Více viz zde.

Sokolov

Památku obětí válek také dnes uctili na čtyřech pietních místech v Sokolově zástupci města. Starostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka položili kytice květů u pomníku bojovníka od Sokolova, k pamětní desce na Starém náměstí, k pamětní desce na Základní škole v ul. Rokycanova a k památníku sovětských zajatců (viz zde).


Zdroj: fb Karlovarského kraje
           město Cheb
           město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.11.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy