Dalovice: Při vloupání do chaty byl vyrušen majitelem. Namířil na něj plynovou pistoli

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 24letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a nebezpečné vyhrožování.

dezinfekce

Na Štědrý den v roce 2017 měl muž v Dalovicích vstoupit na cizí pozemek a z pergoly odcizit různé věci, které si připravil do tašek a o den později se pro ně vrátil. Při tom měl nalézt uschované klíče od chaty, které použil k odemčení. Po prohledání chaty z ní odcizil různé věci jako např. rybářské pruty, vzduchovky, anténu na televizi aj. Při vloupání byl vyrušen majitelem chaty, který když otevřel dveře do chatky, tak na něj namířil plynovou pistoli. Majitel z obavy o svůj život a zdraví utekl i se svojí přítelkyní z místa pryč. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 12 tisíc korun.

V případě prokázání viny tak obviněnému hrozí až tříletý trest odnětí svobody, vzhledem k tom, že se stejné trestné činnosti dopustil v posledních třech letech opakovaně. Ten se v současné době nachází ve vazební věznici ohledně páchání jiné trestné činnosti.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy