Chodov: Vítězné projekty participativního rozpočtu dostávají konkrétní podobu

Vítězné projekty participativního rozpočtu z roku 2023 začínají dostávat konkrétní podobu. Radnice už vybrala první dva dodavatele, kteří začnou v letošním roce přání obyvatel města uvádět do života.

dezinfekce

Jednou z novinek bude například discgolfové hřiště s devíti koši na Smolnickém kopci. Discgolf je podobný tradičnímu golfu, místo míčku se však používá speciální disk, tzv. frisbee, který se hází do košů. Tento netradiční sport tak spojuje prvky klasického golfu s házením disků.

Oživení čeká také Bílou vodu. Ta zahájí novou plaveckou sezónu s dalším pontonem. Plovoucí ostrůvek s příjemným dřevěným povrchem o rozměru 6 x 4 metrů bude tentokrát ukotven uprostřed vodní hladiny. Břeh pak doplní nové informační tabule.   

V průběhu roku pak postupně přijdou na řadu další projekty - částečná revitalizace parku u KASSu, slackline (balancování a chůze na volně napnutém popruhu), stojany na uzamčení koloběžek a kol, veřejná lehátka a nové hřiště na petanque.

Participativní rozpočet připravuje Chodov i na letošní rok. „Opět jsme na něj vyčlenili dva miliony korun. Nyní jen zvažujeme drobnou úpravu hlasování,“ doplnil místostarosta Chodova Luděk Soukup.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy