Chodov: Stavba nové ZUŠky je v polovině

Do druhé poloviny se překlenula plánovaná rekonstrukce bývalé základní školy v ulici Dukelských hrdinů na školu uměleckou. Prostavěno již bylo přibližně 20 500 000,- Kč vč. DPH.

dezinfekce

Stavba začala letos v dubnu a probíhá v souladu s harmonogramem, podle zhotovitele v současné době nic nebrání termínu dokončení, který je stanoven na červen roku 2021.

Firma dosud provedla kompletní výměnu střešní krytiny (vč. klempířských prvků), zateplení stropu posledního podlaží (půdní prostor), kompletní výměnu oken, zateplení fasády v zadní části objektu, upravila vzhled fasády do historické podoby (od silnice bude dokončeno do poloviny října), vybourala stávající podlahy v celém objektu a kompletně odstranila původní omítky až na cihelné zdivo.

Nyní se pracuje na vnitřních omítkách, nových elektrických rozvodech (silnoproud i slaboproud), vzduchotechnice, kompletuje se vnitřní rozvod ležaté kanalizace a betonuje se základ pro vyzdění výtahové šachty.

Oproti původnímu plánu bude nutné z technických důvodů pozměnit vstupní atrium, rozšířit opatření proti vlhkosti zdiva a zpevnit některé podlahy.

Rekonstrukce si vyžádá celkem zhruba 44 milionů korun.

Do opravené budovy se přestěhují čtyři obory základní umělecké školy, které jsou zatím roztroušeny po městě ve třech objektech. Výuka má začít ve školním roce 2021/2022.

Nová ZUŠ nabídne kromě tříd potřebné zázemí jako jsou sklady, šatny, kabinety a moderní hudební sál pro akce města a hostujících hudebníků.

V současné době navštěvují uměleckou školu více než čtyři stovky dětí.


zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.10.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy