Sdružení Euregio Egrensis udílelo ceny

Celkem tři osobnosti, které se zasloužily o upevňování česko-německých vztahů, prolamování bariér, a to jak kulturních, tak i jazykových, získaly v závěru října Cenu Euregia Egrensis. Chodov na ocenění nominoval bývalého biskupa Františka Radkovského.

dezinfekce

„Na bavorské straně byl vyznamenán pan Albrecht Schläger – člen prezídia Sudetoněmecké rady, na české straně byl oceněn emeritní biskup plzeňský Mons. František Radkovský a na sasko-durynské straně cenu obdržel Wolfgang Sell, starosta obce Pottiga,“ uvedla v tiské zprávě Euregia Egrensis Kateřina Ventrubová.

Udílení cen se konalo 27. října v Kulturním a vzdělávacím centru ARCHA v Schilbachu.

„Potěšila nás hojná účast ze všech částí Euregia Egrensis a přesvědčila nás o tom, že akce obdobného typu mají svůj význam a jsou jasným důkazem prohlubování přeshraniční spolupráce,“ doplnila Kateřina Ventrubová s tím, že ceremoniál byl mimo jiné provázen duchem oslav 100letého výročí vzniku České republiky.

„Kolegové ze Saska se oděli do obleků typických pro první republiku, čímž se celá slavnostní atmosféra umocnila,“ popsala předávání cen.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.11.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy