Chodov: Neoprávněně užíval vozidlo. Řídil ho i přesto, že měl uložený zákaz řízení

Vozidlo řídil až do doby, kdy jej odstavil nabourané a nepojízdné u křižovatky ulic Počernická a ulice Zlatá v Karlových Varech

dezinfekce

Policisté z Obvodního oddělení Chodov sdělili 22letému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Podezřelý využil možnosti volného pohybu po prostorách jedné z firem v Chodově, kde v kanceláři provozovny odcizil klíče od hal.  Ty následně využil koncem dubna k tomu, aby vnikl do prostoru haly, kde odcizil klíče k motorovému vozidlu tovární značky Ford. Objekt poté opustil, vzal vozidlo Ford, které bylo zaparkované na odstavné ploše před halou a neoprávněně jej užíval k jízdě ve večerních hodinách. Poprvé ho použil ještě téhož dne. Když vozidlo vrátil, vrátil i klíče od vozidla a halu uzamkl.

Do haly provozovny opětovně vnikl o několik dní později. Znovu odcizil klíče od motorového vozidla Ford, které neoprávněně užíval k jízdě. Vozidlo řídil až do doby, kdy jej odstavil nabourané a nepojízdné u křižovatky ulic Počernická a ulice Zlatá v Karlových Varech, kde bylo následně nalezeno a zajištěno. Uvedené vozidlo řídil i přesto, že mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl za stejný trestný čin rozhodnutím Okresního soudu již v minulosti odsouzen.

Teď mu za to v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy