Chodov: Od nového roku dojde k úpravě provozu pečovatelské služby

Pečovatelská služba města Chodova od počátku příštího roku zásadně upraví provozní dobu. Svým klientům bude k dispozici sedm dní v týdnu až do 20 hodin. Dosud pomáhá potřebným od pondělí do pátku do 15. 30 hodin.

dezinfekce

Novinku zavedlo město na základě poptávky a strmého vzestupu počtu klientů. Zatímco v roce 2012 zajišťovaly pečovatelky služby pro 59 lidí, dnes se starají bezmála o stovku zájemců.

Do odpoledních hodin (15.30) bude služba po dohodě zajišťovat mimo jiné úklidy, pochůzky a nákupy, do večerních hodin (20.00) pak přímou péči v domácnostech, jako je asistence při uložení na lůžko či pomoc při osobní hygieně. 

Chodov pečovatelskou službu poskytoval i v nedalekém Novém Sedle. Také tam však došlo k podstatnému zvýšení počtu klientů a město muselo spolupráci ukončit.

„Abychom se mohli naplno věnovat Chodovu, potřebujeme všechny pečovatelky u nás,“ vysvětlil změnu starosta města Patrik Pizinger.

Pečovatelská služba má v Chodově dlouholetou tradici a je určena seniorům, osobám se sníženou soběstačností z důvodu chronického onemocnění nebo zdravotního postižení a rodinám s dětmi, kde se narodily současně 3 nebo více dětí, a to do 4 let věku těchto dětí.

„Hlavním cílem je dát klientům ve spolupráci s rodinou potřebnou péči ve známém domácím prostředí,“ doplnil starosta.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.11.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy