Chodov: Město přitvrdí v boji proti drogám

Chodov pokračuje v sérii opatření, kterými chce vrátit klid a pořádek především do lokality mezi ulicemi Obránců míru, Boženy Němcové a ČSM. Dohodl se tak na užší a intenzivnější spolupráci s Policií České republiky a zapojit chce také veřejnost.

dezinfekce

Vedení města a obyvatele trápí především distribuce drog a jejich konzumace na veřejných místech.

„Registrujeme řadu problémů, které přerostly v něco, co už vyžaduje jiný zásah než dosud,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Starosta se sešel se zástupci policie, pracovníky takzvaného protidrogového vlaku (REVOLUTION TRAIN), který do Chodova zavítal koncem letošního května, hasiči a strážníky.

„Společně jsme stanovili priority, opatření a určili jsme, kam směřovat síly,“ poznamenal starosta.

„Bez spolupráce s veřejností se ale neobejdeme. Od lidí nám chybí to jednoduché oznámení, neměli by být pasivní, když vidí distribuci drog nebo jejich konzumaci, měli by to oznámit na linku 158, policie pak bude moci s případem pracovat. Kde není žalobce, není soudce,“ řekl Patrik Pizinger.

Určitá opatření zavedla už samotná policie.

„Ze strategického hlediska je samozřejmě nelze veřejnosti prozradit,“ doplnil starosta s tím, že město i jeho partnery nyní čeká mravenčí a dlouhodobá práce.

Chodov se snaží drogovou problematiku řešit systematicky. Kromě pravidelných přednášek na školách, které budou v nadcházejícím školním roce provádět ve vzájemné spolupráci preventista MP Chodov a preventistka PČR Chodov, přijela do města zmíněná interaktivní vlaková souprava, v ulicích se objevili dva asistenti prevence kriminality a město zavedlo koncem loňského roku opatření obecné povahy. To ve vybrané lokalitě omezuje doplatky na bydlení a brání před narůstajícím obchodem s chudobou a jeho doprovodnými jevy.

„Naším cílem je vrátit slušným obyvatelům klid a bezpečí. Nestojíme o problémové obyvatele, nestojíme o drogové dealery,“ doplnil Patrik Pizinger.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

  • Před 6 roky

    To je keců.Všichni policajti tady znaj feťáky,tudíž je jasný že neni tak těžký dostat se k prodejcům.Ale co že až teď?Vietnamci už asi nechtěj tolik podplácet.Každý ví že to pochází od nich.I starosta.Přece nejsme slepí.Kdo může mít v Chodově nonstop hernu?Vietnamci samozřejmě.Porušovat zákony můžou veřejně.Zachvili si na prodej drog udělají živnost.Ale jsou přizpůsobilí tak to tolik vadit nebude.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy