Chodov: Galerie představuje Williho Huttiga

Snímky mezinárodně oceňovaného fotografa Williho Huttiga, který působil v Chodově před druhou světovou válkou, představuje v těchto dnech chodovská Galerie u Vavřince.

dezinfekce

Mladý Willi převzal po roce 1932 v domě v Tyršově ulici ateliér svého dědečka a strýce a zavedený podnik úspěšně rozvíjel. Prosadil se jako umělecký fotograf a snímky jeho celoživotní vášně, alpských vrcholků, mu zajistily více než dvě desítky mezinárodních ocenění. 

Huttigovo fotografie, kde obdivuhodně pracuje se světlem, viděli lidé na výstavách například v Budapešti, Amsterodamu, New Yorku či Chicagu. Fotograf pracoval delší čas i pro známý americký armádní časopis Hvězdy a pruhy.

Po skončení války musel Chodov opustit a natrvalo se usídlil v podhůří Alp, kde si otevřel vlastní ateliér. Jako proslulého portrétistu ho vyhledávali přední osobnosti Německa.

Chodovská výstava s názvem Willi Huttig, chodovský fotograf představuje snímky mimo jiné i z Chodova. Vernisáže se v galerii zúčastnil také Huttigův syn Thomas. O konání této výstavy jsme vás informovali zde.

Expozice je k vidění do 25. září 2017. Otevírací doba galerie je v úterý a čtvrtek od 14 do 17 hodin, v neděli pak od 13 do 17 hodin.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy