Chebsko, Sokolovsko: Tři případy krádeží

V prvním případě bylo v Mariánských Lázních ze zaparkovaného vozidla odcizeno 25 litrů nafty.

dezinfekce

Policisté v Mariánských Lázních sdělili 34letému muži ze Sokolova podezření ze spáchání přečinu krádež. Té se měl dopustit na konci v září v Mariánských Lázních na parkovišti před místním hotelem. Ze zde zaparkovaného vozidla měl odcizit 25 litrů motorové nafty.

V posledních třech letech byl za přečin Krádež odsouzen nebo potrestán, proto mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

K dalšímu případu krádeže došlo v katastru města Nové Sedlo.

Policisté v Lokti na Ohří sdělili 47letému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinu krádež.

Podezřelý muž během tří týdnů, od poloviny října do začátku listopadu, měl v katastru města Nové Sedlo v několika případech odcizit měděné kabely o celkové délce téměř 160 metrů. Způsobil tak poškozené firmě škodu ve výši přes 10 tisíc korun.

Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Sokolově.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Kradlo se i v Chodově. Zde sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež.

Tohoto trestného činu se měl dopustit od července do října ve třech případech v Chodově. Nejprve měl vniknout do herny, prohledat prostor baru a odcizit dvě peněženky s finanční hotovostí a dále odloženou kabelku na židli s doklady a osobními věcmi. Na konci září měl vniknout do panelového domu a i do společné kolárny, odkud měl odcizit tři jízdní kola. Na konci října měl na ulici požádat kolemjdoucího muže, aby mu půjčil peníze na autobus. Obviněný muž využil toho, když sahal muž do ledvinky a vytáhl mu z ní pytlík, ve kterém měl uloženo 1 000 amerických dolarů.

Tohoto jednání se obviněný muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových Varech.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ho akceptoval. Soudce následně muže poslal do vazební věznice, kam jej poté policisté eskortovali.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přesahující částku 100 tisíc korun. Vzhledem k větší způsobené škodě, mu hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy