Chebsko: Řídili pod vlivem alkoholu

Dne 15. prosince 2017 v nočních hodinách policisté z Dopravního inspektorátu Cheb při dohledu nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu prováděli kontrolu osobního vozidla Mercedes s mezinárodní poznávací značkou. Řidič, který byl vyzván k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, se policistům doznal, že před jízdou pil alkohol.

dezinfekce

To se dechovou zkouškou potvrdilo a muž nadýchal 0,28 promile alkoholu v dechu. Policisté s mužem vše zadokumentovali na policejní služebně a současně mu zadrželi řidičský průkaz. Poté, co řidič odešel z policejní služebny, policisté pokračovali dále ve výkonu služby. K jejich překvapení stejné vozidlo zastavili opět v Chebu, to však neřídil muž, kterému byl řidičský průkaz zadržen, ale jeho manželka. Řidička se také podrobila dechové zkoušce a i u ní byl výsledek pozitivní. Žena nadýchala 0,89 promile alkoholu v dechu. I ženě byl policisty zadržen řidičský průkaz. Manželé policistům uvedli, že do Čech jeli na večeři a přitom si muž dal jedno pivo a žena dvě dvojky bílého vína.

Na manželský pár bylo sepsáno oznámení o přestupku a ti nakonec před policisty raději zavolali svému synovi, aby pro ně do České republiky přijel.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.12.2017 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy