Chebsko: Přes tři roky týral svoji přítelkyni

Dne 30. září 2017 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže pro podezření ze spáchání zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění, dále z přečinů porušování domovní svobody, omezování osobní svobody a nebezpečné vyhrožování.

dezinfekce

Trestných činů se měl muž dopustit formou „domácího násilí“ na své přítelkyni od přelomu roku 2013/2014 do letošního září, kdy věc byla oznámena policistům.

Žena ve věku osmadvacet let dlouhodobě snášela fyzické napadání, slovní útoky a vyhrožování smrtí. V jednom případě byla žena mužem znásilněna, v druhém znásilnění nedokonal.
 
Dne 30. září 2017 policisté podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Po rozhodnutí soudce, policisté muže převezli do vazební věznice.

Policisté v takových případech umějí obětem domácího násilí včas poradit a pomoci. Nestyďte se a nebojte se říci si o pomoc.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody dva roky až deset let.

Jedna z institucí, která se této problematice věnuje, se nazývá Doma linka – pomoc obětem domácího násilí, která na svých stránkách uvádí:

„Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich soukromí a tím skrytě mimo kontrolu veřejnosti, intenzita násilných incidentů se stupňuje a vede ke ztrátě schopností včas tyto incidenty zastavit a efektivně vyřešit narušený vztah.“

V Karlovarském kraji jsou pro oběti domácího násilí centra, na které naleznete kontakt například zde.


prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy