Chebsko, Liberec: Okradl seniorku o sto tisíc

Policisté z Územního odboru Cheb rozšířili trestní stíhání osmadvacetiletému muži ze spáchání pokračujícího zločinu podvod.

dezinfekce

Policie ČR pokračuje ve vyšetřování případů podvodů na seniorech. 

Policisté z Územního odboru Cheb rozšířili trestní stíhání osmadvacetiletému muži ze spáchání pokračujícího zločinu podvod. Muž byl dopaden v Mariánských Lázních, kdy se pokusil okrást dalšího seniora. O tomto případu jsme vás informovali zde.

Nyní policisté rozšířili jeho trestní stíhání o další skutek, kterého se cizinec dopustil v srpnu roku 2017 v odpoledních hodinách v Liberci. Muž stejně jako v předchozích případech využil telefonického kontaktu a zatelefonoval seniorce, které se představil jako její vnuk. Uvedl jí, že rodičům chce koupit barák a proto potřebuje půjčit 421 000 korun a dotázal se, zda má seniorka peníze doma. Seniorka uvedla, že má doma 100 000 korun, ty dala do obálky a poté je muži předala před jejím bydlištěm. Ten si je převzal poté, co se představil jako kamarád jejího vnuka.

Jak se vyhnout podvodu?

- Nedůvěřujte neznámým lidem!
- Nikoho cizího nepouštějte do svého bytu – i když vás ujišťuje, že vám jde vrátit přeplatek za elektriku či plyn nebo jenom zkontrolovat smlouvu. Také může tvrdit, že vám teče voda v bytě, že jste vytopili souseda apod.
- Nebuďte důvěřiví ani k různým podomním prodejcům – Nekupujte ani neuzavírejte žádné smlouvy hned bez podrobného přečtení.
- Nepodléhejte vidině snadného zbohatnutí – výhra v loterii, zdánlivě levné zboží.
- Buďte opatrní, nerozměňujte peníze cizím lidem!
- Nesvěřujte osobám, které neznáte své peníze – a to ani ve chvíli, kdy vás někdo ujišťuje, že zná dobře vás i vaši rodinu nebo vám telefonuje a představuje se jako váš vnuk, syn … Poraďte se s nejbližšími, než dáte peníze člověku, který od vás žádá peněžní „pomoc.“
- Ověřte si informace, které vám cizí osoba říká, zavolejte příbuzným nebo se obraťte přímo na policii.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.11.2017 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy