Cheb: Žáci ISŠ budou mít k dispozici zahradní areál

Zemědělská škola při ISŠ Cheb získá nový areál pro své zahradníky. Školní statek v Chebu, partner ISŠ Cheb, v současné době finišuje s výstavbou zahradního areálu. Výukové plochy budou využívat nejen žáci učebního oboru Zahradník, ale i ostatní zemědělské obory naší Zemědělské školy.

dezinfekce

Nově bylo vybudováno  oplocení, přípojka elektrické energie a vystavěn byl zcela nový skleník. Rozvoj odloučeného pracoviště Zemědělská škola při ISŠ Cheb tak úspěšně pokračuje. V letošním školním roce byly nově otevřeny obory Zemědělec-farmář a Zemědělské práce, které doplnily obory Agropodnikání, Opravář zemědělských strojů a Zahradník. Se školním statkem Zemědělská škola spolupracuje při výuce praxe a odborného výcviku u všech těchto oborů. 

Rozvoj ovšem neprobíhá jen na Školním statku, ale také v samotné Zemědělské škole sídlící v ulici Májová 68, Cheb. V prostorách školy se v letošním roce plánuje vybudovat odbornou přírodovědnou laboratoř a minimlékárnu, ve které  bude možné sledovat proces zpracování mléka až po konečné výrobky – tvaroh, sýr, jogurt. 

Odloučené pracoviště Zemědělská škola při ISŠ Cheb se postupně zaplňuje žáky. V letošním školním roce jich studuje zemědělské obory 126.

"Naším úkolem a cílem je vytvářet jim příjemné a odborně špičkové zázemí tak, aby se jim studium stalo zábavou a zálibou," uvádí na svých facebookových stránkách ISŠ Cheb.


Zdroj: fb Integrovaná střední škola Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy