Cheb: Začala demontáž lávky přes koleje (TV Západ)

Poslední únorový den převzala plzeňská firma APB zakázku na snesení chebské lávky přes koleje. Okolo tříset tun těžkou železnou konstrukci bude demontovat pomocí jednoho z největších jeřábů v republice v tomto týdnu. Lávku před dvěma lety nechal uzavřít statik kvůli špatnému technickému stavu.

dezinfekce

„V původním rozpočtu bylo 40 milionů. My jsme přepočítali celé náklady jako nové vedení a došlo k nové kalkulaci. Takže v současné době je v rozpočtu města Chebu 15 milionů na snesení lávky. Předpokládáme, že je v tom rezerva okolo dvou milionů, pak pět až sedm milionů na výluky a sedm milionů na snesení lávky. Můžeme počítat s tím, protože lávka je železná, tak půjde do „starého železa,“ že za to město získá nějaké finanční prostředky. Podle předběžných odhadů to bude okolo dvou milionů. Tyto finanční prostředky se poté využijí na zpřístupnění Švédského Vrchu pod viadukty a zkulturnění panelové cesty na Švédském Vrchu,“ popsal starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Od 5. do 16. března budou probíhat výluky na trati Cheb – Plzeň v nočních hodinách. Od 17. do 26. března pak musí cestující počítat s výlukami celodenními. Na postavení nové lávky nechalo město zpracovat variantní návrhy. V současné době ale není jisté, zda lávka v dohledné době vznikne. Její cena by mohla přesáhnout sto milionů korun. Občané Švédského Vrchu na nedávném jednání s radnicí ale požadují, aby město nechalo novou lávku postavit. 

Demontáž lávky sledujte na jedné nebo druhé webové kameře.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy