Cheb: VOŠka možná přesídlí do bývalé školy V Karlově (TV Západ)

Střední zdravotnická a vyšší odborná škola Cheb, příspěvková organizace sídlí v Hradební ulici v Chebu. Zázemí pro vyšší odbornou školu se ale nachází v ulici Májové. Budovy patří Integrované střední škole Cheb, která přišla s plánem rozvoje zemědělských oborů. Pro tento záměr potřebuje další místo, a tak začala vedení obou škol diskutovat o možném přestěhování studentů vyšší odborné školy.

dezinfekce

„Do poměrně svízelné situace se dostala Vyšší odborná škola, která působí v rámci Střední zdravotnické školy. Je to dáno tím, že má své prostory v budově tzv. České školy, která ale patří Integrované střední škole. Integrovaná střední škola chce v tomto objektu do budoucna především rozvíjet zemědělské obory v souladu s krajskou koncepcí. Tudíž Vyšší odborná škola z tohoto objektu dostala výpověď, která by měla být naplněna na začátku příštího školního roku. Potřebují proto tedy nějaké náhradní prostory. My jsme nabídli nějaké možnosti definitivního umístění VOŠky - dlouho nevyužívanou budovu v Karlově 17 bývalé základní školy tzv. Dimitrovky. Je to budova, která je v poměrně špatném technickém stavu a bude vyžadovat náklady několik desítek milionů korun, aby mohla být pro potřebu VOŠky přestavěna. Také to bude trvat několik let. Nicméně pokud se podaří VOŠku nyní provizorně umístit v nějakých jiných prostorech, tak bychom rádi v koordinaci s krajem připravili projekt rekonstrukce celé budovy v Karlově 17 jak pro potřeby VOŠky, tak některých neziskových organizací, se kterými by pak VOŠka mohla v rámci třeba své praxe spolupracovat,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Podle všech zúčastněných stran se žáci ani učitelé nemusejí obávat, že by neměli prostory pro výuku. S případným přesunem, pokud by byl schválen, se podle vedení škol počítá na konci srpna 2021.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy