Cheb: Velkou cenu v atletice zdobila řada skvělých výkonů (TV Západ)

Již 37. ročník Velké ceny města Chebu v atletice se odehrál 27. července na stadionu v Poohří. Skvělou atmosféru vytvořilo okolo 2 tisíc diváků, řada zvučných jmen ve startovní listině a devět letošních nejlepších výkonů sezony.

dezinfekce

Jako první se ale představili místní atletické naděje, které si vyzkoušely běžet šedesátku před zaplněnými tribunami.

Po vyvolání jednotlivých hvězdných sportovců a ocenění zástupců chebské atletiky, došlo k oficiálnímu zahájení představiteli města i kraje.

„Přeji samozřejmě organizátorům, aby se počasí alespoň trošičku umoudřilo a nám všem, hlavně nám na radnici, přeji, abychom alespoň občas podávali tak skvělé výkony, jaké tady dnes uvidíme v podání atletů. Na závěr, protože jsme na běžeckém mítinku, tak vám všem přeji, aby vám to rychle utíkalo a nic vám neuteklo. Takže to je takové přání ode mě. A jak mě vyzval pan Přibáň, tak tedy slavnostně zahajuji další ročník Velké ceny města Chebu. Děkuji za pozornost,“ popřál mítinku starosta Chebu Antonín Jalovec.

A hned poté se spustil dvou a půl hodinový program plný skvělých výkonů. Již úvodní hladká šedesátka přinesla výtečný souboj mezi letos nejrychlejším Evropanem Turkem Ramilem Guliyevem a mistrem Evropy do 22 let Slovákem Janem Volkem, kdy rozhodovali tisíciny sekundy ve prospěch Guliyeva. Oběma v cíli naměřili pořadatelé 6.78. Třetí Dominik Záleský běžel český čas roku 6.87.

Ve druhém rozběhu se blýskl chebský David Richter druhým místem v čase 7.20.

Vítězka šedesátky žen Helena Jiranová s časem 7.45 zaostala setiny za nejlepším výkonem v ČR všech dob!

Nový slovenský rekord na 150m vytvořil v Chebu Ján Volko - 15.33. Druhý Kanaďan Sam Effah zaostal o téměř půl vteřiny.

Helena Jiranová porazila na 150m v souboji s mistryni ČR na 100m Kláru Seidlovou ve výborném čase 17.56 – pouhých sedm setin za rekordem mítinku.

Dvoustovka mužů spolu svedla na trať Pavla Masláka, Jana Velebu i Ramila Guliyeva. Ten běh ovládl s časem 20.25, což jsou parametry evropské špičky. 

Na třístovce mužů dominoval Jan Tesař s časem 33.78. Chebští žáci Jan Petrikovič - 37.89 a Adam Had - 38.61 si zaběhli osobní rekordy.

Na stejné trati v ženách běžela setinu za slovenským rekordem Iveta Putalová - 37.80.

Šestistovka žen se běžela v nejlepším čase v ČR zásluhou Renaty Vocáskové 1:34.12 a 1000m ozdobil vítěz závodu junior Vojtěch Mlynář českým rekordem 2.23.48, když překonal rekord z roku 1962.

Na třístovce překážek mužů překonal Michal Brož časem 36.24 svůj vlastní rekord mítinku.

Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová si časem 38.98 na stejné trati dala své soupeřky o téměř pět vteřin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy