Cheb: Ve Wolkerově ulici má vzniknout stovka malých bytů (TV Západ)

Ve zchátralých domech v chebské Wolkerově ulici začaly v nedávné době vyklízecí práce. Dlouholeté problémy s činžovními domy, kterým hrozila demolice jsou nejspíše u konce. Od majitele je odkoupila příbramská společnost, která zde hodlá zrekonstruovat a pronajmout okolo stovky malých bytů.

dezinfekce

„Přišel investor, firma LEKO-REAL s.r.o. z Příbrami, který odkoupil bytové domy ve Wolkerově ulici. V současné době dochází k vyklízení sklepů a k nepořádku, který tam je. V nejbližší době dojde zřejmě k povolení stavby a k úpravě vnitřních prostor tak, aby tam vzniklo sto bytů v celkové ploše okolo tří tisíc metrů čtverečních,“ uvedl starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Domy nebudou strženy, ale opraví se.

„Statik potvrdil, že obvodové zdi jsou kvalitní. Stropy jsou ale propadlé, takže dojde k opravám, úpravám a k výstavbě malometrážních bytů. Za bytovými domy jsou pozemky – dvory, které paří k nemovitostem. Pak zde má město některé pozemky, o těchto v současné době jednáme s novým investorem o odkoupení. Určitě tam ale budou nějaké podmínky, protože není možné, aby odkoupili pozemky a pak si na tom dělali, co chtěli. Měly by to být přístupové cesty, příp. nějaká travnatá plocha, a samozřejmě parkovací místa pro byty,“ upřesnil starosta.

V objektech už probíhají vyklízecí práce. 

„Časový horizont, jak mi tvrdili majitelé nových bytových domů, je rok a půl, kdy počítají se stavbou a s opravou. Tzn., že řádově někdy v polovině roku 2019 by mělo dojít k pronajímání opravených bytů,“ přiblížil Hrkal.

Vedení města považuje toto řešení situace za příznivé, protože je šance, že dojde k úpravě další části města.

„Určitě je to pozitivní zpráva, protože to byla ostuda města. Pokud někdo přicházel nebo přijížděl do města Wolkerovou ulicí, to stačilo přijíždět od Mariánských Lázní, od Plzně, Karlových Varů a za viaduktem zatočit doleva ke Kauflandu nebo k nádraží, tak to byl hrozný pohled. V současné době předpokládám, že domy budou opraveny tak, aby to bylo hezčí a byla to zvelebená část města. Kromě toho bude naproti obchodní galerie, takže i to dodá lesk městu Cheb,“ dodal Hrkal.

Soukromý investor z je společnost s ručením omezeným z Příbrami, která vznikla v říjnu loňského roku.


Komentáře

  • Před 5 roky

    Mám zájem o pronájem bytu 1+kk nebo 1+1. Informujte mne o možnostech a podmínkách.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy