Cheb: Ve městě se rozšiřuje vandalismus

V pondělí 30. dubna město provedlo prostřednictvím městské společnosti Chetes s.r.o. opravu zábradlí podél cyklostezky u Penny marketu v ulici Riegrova.

dezinfekce

Včera, tj. 2. května, je zábradlí zničené a ještě více poškozené. Město tudíž musí za nemalé finanční prostředky znovu provést opravu zábradlí.

Téměř každý den se město potýká s vandalismem, ničením majetku města, zakládáním černých skládek, špínou ve středu města i mimoměstských lokalitách. Na stížnosti občanů každodenně město reaguje a úkoluje nad rámec denního harmonogramu Chetes, městskou policii i samotné úředníky dotčených odborů.

"Musím se přiznat, že už si pomalu nevíme rady, jak tento jev řešit. Chetes uklízí, městská policie v rámci svých možností a kapacit situace řeší, úředníci vyřizují stížnosti a výsledek se pořád nedostavuje. Kladu si tedy otázku při pohledu na fotografie zdevastovaných zábradlí, laviček, odpadkových košů, nepořádku kolem popelnicových stání, pneumatik odhozených v polích, nebo špíny, poházených odpadků a rozbitých láhvích na pěší zóně, zda je na tom lidská společnost už tak bídně," uvádí starosta města.

"Vážení Chebané, jako starostovi města, je mi z toho smutno. Vyzývám proto opakovaně, bojujme společně proti tomuto jevu, který se u nás rozšiřuje. Nenechme, aby lidé bez morálních zásad a návyků špinili a ničili naše město! Mým krédem je čisté a bezpečné město a v něm spokojení občané! Ale to vše není v moci starosty, ale je to věc veřejná!" zakončuje starosta. 

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy