Cheb: Vánoční trhy zvětší plochu pro návštěvníky (TV Západ)

Letošní chebské vánoční trhy doznají několika menších změn, ale proběhnou v podobném rozsahu jako v minulých ročnících. Konat se budou od soboty 2. do druhého svátku vánočního, které je v úterý 26. prosince.

dezinfekce

Ledové kluziště navíc zůstane v provozu až do konce vánočních prázdnin.

„Vánoční trhy v podstatě co skončily ty předešlé, tak už se začínají chystat nové. Rozhodli jsme se pro trošku jinou koncepci a rozložení těch vánočních trhů na náměstí. Vrchní část u stromečku by měla být zaměřená na malé děti, kde bude kolotoč a i stánky budou s tématikou právě pro ty malé děti, ať je to trdlo anebo nějaké hračky a spodní část by měla být víc otevřená, změníme polohu pódia a kluziště by mělo zůstat zhruba tam, kde je. Ale celkově se ta plocha toho náměstí před radnicí otevře,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Organizátoři tak reagují na situaci, kdy především na zahájení byla doslova hlava na hlavě a tímto krokem chtějí docílit vyšší bezpečnosti. 

„Určitě to je jeden z důvodů. Je to i o bezpečnostních prvcích. A právě proto, že tam bylo moc lidí před tím pódiem, nebyl tam příliš velký prostor. A obecně jsme změnili tu koncepci, jak se to tady dělo dřív, že to dostávala zadáno firma, tak jdeme tím směrem, že to pro nás bude dělat naše KC Svoboda. Obecně bychom byli rádi, aby se zde prezentovali chebští muzikanti nebo místní muzikanti, chebské školy. A i to by mělo přitáhnout právě ty Chebany do toho centra dění vánočních trhů,“ přiblížil místostarosta.  

Obmění se také některé světelné prvky.

„Měly by zde být nově osazeny vánoční brány. Je to výměna za tu již dožilou kouli, která byla u vstupu na vánoční trhy. Jinak u rozpočet předpokládáme ve stejné výši jako byl v loňském roce a obecně výzdoba v rámci města by měla zůstat stejná,“ dodal Pagáč.

Slavnostní zahájení, které se uskuteční v sobotu 2. prosince, vystoupí operní pěvkyně Andrea Kalivodová. Na pódiu se v průběhu trhů objeví například také frontman Kabátů Josef Vojtek společně s dívčím smyčcovým triem Inflagranti, Adam Mišík, Markéta Konvičková nebo Thom Artway. Podrobnější informace můžete sledovat postupně na webu www.chebskevanoce.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy