Cheb: Vánoční trhy budou kratší (TV Západ)

Tradiční chebské vánoční trhy letos začínají v sobotu 2. prosince odpoledním programem, který vyvrcholí v 17 hodin slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Stánky budou na náměstí 22 dní, ledové kluziště pak až do 2. ledna.

dezinfekce

„My se držíme takového ustáleného řádu toho programu, že program je celý týden, pondělky jsou volné, abychom si všichni odpočinuli. Ale samozřejmě týden patří převážně školským zařízením a zájmovým uskupením z Chebu a víkendy jsou pak věnovány už známějším jménům naší scény hudební, ale také samozřejmě regionálním kapelám. Pátky jsme letos koncipovali tak, že bychom rádi oslovili mladší generaci. Doufáme, že si tu cestu na ty trhy najde a ty kapely jsou vybírány napříč žánry. Není to specifikum jednoho žánru, ale napříč žánry. A vždy je kapela z regionu a pak kapela v uvozovkách z Prahy, i když nejsou úplně třeba nejznámější jména, ale nicméně nejsou z našeho regionu, z Plzeňska a Karlovarska. No a samozřejmě potom jsou tam novinky v podobě rozestavění stánků, což už diváci, posluchači vědí. A potom také novinka je taková malá, že vytvoříme jakýsi pomyslný lesík z vánočních stromků od jednoho metru do dvou metrů, což by měly být stromečky našich vnitřních přání. Je to taková symbolika toho nemateriálního symbolu Vánoc, kdybychom rádi, aby lidé přinesli ozdobičky, kterou sami vyrobili nebo jim doma přebývá a nemají pro ní uplatnění. Tak ji přinesou na náměstí, pověsí na stromeček během celého Adventu a ozdobí tyto stromečky, které budou uprostřed tržiště,“ uvedla dramaturgyně pořádajícího KC Svoboda Mirka Pavlíková. 

Kromě stánků s nejrůznějším sortimentem včetně občerstvení budou během trhů probíhat každý den také Ježíškovy dílny pro děti. Letos nebude ruské kolo, ze které byl pohled z výšky na slavnostně nasvícené náměstí. Nahradit ho má přesun zvoničky do horní části náměstí. Kompletní program najdete na webu www.chebskevanoce.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy