Cheb: V nemocnici bude gastroprovoz podle původního plánu (TV Západ)

Návrh Krajské nemocnice k úpravě projektu rekonstrukce chebské nemocnice u krajských radních nenašel podporu. Vedení nemocnice navrhovalo vyřadit z projektu výstavbu gastroprovozu a tím pádem nechat dovážení obědů do Chebu, jak je tomu provizorně v současné době.

dezinfekce

„To rozhodnutí dopadlo tak, že se nakonec radní rozhodli, že realizována bude projektová dokumentace v původním rozsahu – bez rušení kuchyně v Chebu. Bylo to z nejrůznějších důvodů. Podnět nebyl o tom, že by Karlovarský kraj chtěl ušetřit 15 milionů korun, ale na základě podnětu Karlovarské krajské nemocnice, která říká, že mají dostatečně kapacitní  kuchyni v Karlových Varech. Dnes jsou technologie, které dokáží jídlo v tabletech dovézt v teplém stavu do Chebu. Takto se jídlo vozí už od začátku rekonstrukce. Zatím si lidé – zaměstnanci ani pacienti - na kvalitu nestěžovali. Nicméně je to v průběhu léta a podzimu. Uvidíme, co se stane v zimě,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Dalibor Blažek.

Kraj má uzavřenou smlouvu s dodavatelskou firmou na kompletní dílo, včetně penalizačních ustanovení kvůli termínům.

„Pokud bychom chtěli řešit vlastně nějakou zásadnější změnu v projektu, a toto by byla zásadní změna, tak by se muselo přeprojektovávat. Opětovně by zřejmě došlo k projednávání věci se státními orgány, se stavebním úřadem a možná k nějaké rekolaudaci. Tam by bylo veliké riziko, že ty termíny se budou posunovat. Ne z viny dodavatelské firmy, ale z viny rozhodnutí Karlovarského kraje a tudíž bychom mohli přijít o peníze, které jsou tam nastaveny. Neříkám, že chceme peníze za nedodržení termínu, my bychom byli rádi, aby termíny byly dodrženy do puntíku. Kdybychom ale změnili projekt, tak bychom mohli vytvořit problém, že by firma už nebyla vůbec termíny vázána,“ varoval Blažek.

Obří rekonstrukce části nemocničního areálu v Chebu za 480 milionů korun má skončit v říjnu roku 2019. Na projekt přispěje i město Cheb zhruba 40 miliony korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy