Cheb: V centru vzniklo několik nových parkovacích zón (TV Západ)

Od 1. března vznikly v Chebu další oblasti placeného parkování. Tzv. oblast D a modré zóny 4 až 13. Počty parkovacích karet nejsou omezeny a tak město vydává karty každému, kdo splní podmínky a předloží požadované dokumenty.

dezinfekce

„V první řadě byla minulý týden diskuse s občany v Kulturním centru Svoboda, kde jsme získali nové poznatky na to, jak zkvalitnit parkovací systém. To samozřejmě s čím přišli občané, nelze hodnotit nebo nešlo rozdělat od „zeleného stolu.“ Firma EDIP s tímto také nemohla počítat. Takže připomínky občanů zapracujeme a zapracováváme do nového parkovacího systému,“ popsal starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

V současné době platný systém do konce roku počítá s tím, že ve vyjmenovaných oblastech 4 až 13 budou moci požádat o parkovací karty jednak obyvatelé – ti dostanou rezidentní karty a dále zaměstnanci nebo majitelé provozoven. Ti obdrží abonentní karty. Rezidenti zaplatí letos 100 korun, abonenti 500. Zde bude platit režim pondělí – pátek 7-17 hodin. Abonenti mohou parkovat v tyto časy, rezidenti neomezeně. Cílem je uvolnit ulice pro krátkodobé zaparkování na kotouč. Po jednání s občany dojde ke změnám v systému.

„Konkrétně se jedná o opatření okolo hradu. Tzn. Růžová ulice, Trčky z Lípy apod., kde požadavkem bylo sloučit tyto parkovací zóny v jednu. Což byl dobrý názor a bude to zapracováno v co nejkratší době,“ uvedl příklad starosta.

O karty zatím není příliš velký zájem. Řada lidí začne situaci řešit až když uvidí nové informační tabule v modrých zónách.

„Minulý týden jsem si zjišťoval počet vydaných abonentních a rezidentních karet. Dostal jsem počet 186 karet. To bylo k minulému týdnu. Nevím, jak je to dnes, ale ten zájem na celou modrou zónu nebo na parkovací systém se mi zdá, že je to poměrně málo požadavků,“ myslí Hrkal.

Město upozorňuje, že se jedná o zkušební provoz. 

„Bude hodnocen na konci kalendářního roku, protože si myslím, že minimálně půl roku je potřeba k tomu, abychom zjistili, jestli to funguje či nefunguje. Samozřejmě může to být i delší doba, ale vzhledem k tomu, že do konce kalendářního roku je to zkušební provoz, tak bychom chtěli nastavit od nového roku stálý provoz,“ dodal starosta Zdeněk Hrkal.

Veškeré informace najdou zájemci na stránkách města Chebu v oddílu Město – Doprava. Zde jsou jak mapky s vyznačenými oblastmi, ale i ceník. Občané si mohou také prostudovat pravidla pro vydávání karet nebo stáhnout žádost. S tou pak spolu s tzv. velkým technickým průkazem od auta zajdou na Městský úřad na náměstí Krále Jiřího.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy