Cheb: Školská zařízení se představila ve Svobodě (TV Západ)

V úterý 28. března na Den učitelů se v Kulturním centru Svoboda uskutečnila premiérová akce nazvaná Jak se učí v Chebu. Prezentaci školských zařízení doplnil kulturní program s vystoupením nejen žáků základních škol, ale i Základní umělecké školy, tak Domu dětí a mládeže Sova.

dezinfekce

"Prvotní impuls bylo seznámení obyvatel města Chebu, co se dnes děje ve školách, protože spousta lidí bylo před lety ve škole a ta škola se strašně proměnila - nové metody, formy. Tak jsme říkali, musíme se těm obyvatelům a těm rodičům přiblížit tak, aby viděli, kam se to vzdělávání posunulo," vysvětlila radní města Chebu a ředitelka 6. základní školy Štěpánka Černá. 

Jednotlivé školy zřizované městem mohly představit své vzdělávací program, metody a formy výuky, ale i  vybavení a zajímavosti. Enormní návštěvnost pořadatele překvapila. 

"Bylo tam nad moje očekávání příliš lidí. Myslím si, že je spoustu věcí, které musíme prodiskutovat pro případný druhý ročník. A protože ten koncept původně měl být, aby ty lidi měli prostor dostatek se poptávat, vyzkoušet si ty jednotlivé pomůcky, které používáme. Takže určitě ta vystoupení nám zastínila. Možná ten ten původní plán, který byl opravdu jako workshop nový, takže teď budeme pracovat na nějakém vylepšení. Ale za mě já jsem byla nadšená z toho, že ty lidi tam tu cestu našli a a většina lidí nám to kvitovala, že se jim to líbilo," dodala Černá. 

Termín akce byl zvolen nejen kvůli svátku pedagogů, ale také vzhledem k blížícím se zápisům do prvních tříd. Ty proběhnou v polovině dubna.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy