Cheb: Oslava krásného jubilea paní Aleny Kovaříkové

Slavnostního setkání se také zúčastnila nejbližší rodina oslavenkyně.

dezinfekce

Dne 2. 5. 2017 se u příležitosti krásných 90. narozenin setkalo vedení města s paní Alenou Kovaříkovou. Na chebské radnici pogratulovali pan místostarosta Zdeněk Hrkal společně s tajemníkem úřadu Václavem Sýkorou a předali drobné dárky za její dlouholetou činnost v rámci Spolku Maria Loreto. Ten má za svůj hlavní cíl péči o poutní místo Maria Loreto, a především to, aby poutníci a turisté měli možnost po dobu sezóny přístup do čistého a upraveného interiéru. Ve spolku je paní Kovaříková dlouholetou jednatelkou. Koordinuje tzv. „Loreto - tým“, který v areálu zajišťuje službu zpřístupnění a běžnou péči o areál. Každoročně toto poutní místo navštíví tisíce poutníků a turistů.

„Bylo to krásné setkání s ženou, jíž životní osud zavedl na Chebsko, a která posledních dvacet let zasvětila péči o poutní místo Maria Loreto. Toto místo navštíví každoročně dvacet tisíc návštěvníků. Při krátkých vzpomínkách neopomněla připomenout osobnost Antona Harta, který se v 90. letech významným způsobem zasloužil o záchranu poutního místa ve Starém Hrozňatově,“ řekl místostarosta.

Slavnostního setkání se také zúčastnila nejbližší rodina oslavenkyně a členové kulturní komise Marcela Brabačová a Vladimír Hartmann.

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy