Cheb: Senior doprava taxíkem bude za 20 korun po městě (TV Západ)

Po vzoru řady měst v kraji zavádí i Cheb dopravu pro seniory pomocí taxislužby. Rozdíl bude v tom, že službu bude vykonávat soukromá taxislužba.

dezinfekce

„Jedná se o pilotní projekt, který bude v provozu od 1. května 2018 do 30. září 2018. Poté se projekt vyhodnotí. Znamená to, že senioři ve věku 65 let a výše a zároveň držitelé průkazu ZTP a ZTP/P budou moci využívat službu k dopravě a k přesunu po městě Cheb - na úřady, k lékařům, do nemocnice, do domovů pro osoby se zdravotním postižením – známé jako domovy pro seniory na Skalce, na Spáleništi, na Zlatém Vrchu i naše místní, které provozuje město Cheb, do knihovny. Dále byla přidána i Západočeská univerzita, protože naši senioři se přihlašují velmi intenzivně na Univerzitu třetího věku, tak aby mohli i nadále této aktivity využívat a zároveň budou mít možnost dopravit se i do knihovny na přednášky,“ přiblížila službu místostarostka Eva Horná.

Senioři budou moci využívat službu na deset jízd v měsíci poté, co si zařídí průkazku od města. Jedna jízda vyjde na 20 korun. 

„Chceme vyzkoušet jaký bude zájem ze strany seniorů a jaký bude ekonomický dopad nejenom na město, ale i na provozovatele této činnosti. Zkusili jsme a šli jsme do této služby s tím, že jsme oslovili taxislužbu ve městě. U nás lidem, díky tomu, že to provozuje taxislužba, bude možnost objednání a zavolání v den, kdy budou službu chtít využít,“ dodala Horná.

Město bude doplácet provozovateli 30 korun za jednu jízdu. Senior dopravu si bude možné objednat od pondělí do pátku v době od 6.30 do 16 hodin na bezplatné telefonní lince 800 880 201. V Chebu žije celkem 6300 osob starších 65 let. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy