Cheb: Semifinále Mia festivalu mělo finanční bonus i charitativní rozměr (TV Západ)

V neděli 7. května proběhlo semifinále MIA festivalu Cheb ve zdejším KC Svoboda. Vítězové mohli získat 10 tisíc korun odměny pro svůj tým. Hostem festivalu byl tanečník Honza Onder.

dezinfekce

„Naším hlavním cílem je, abychom mládež – ty děti trošičku odtrhli od těch počítačů a jevů, které v naší společnosti jsou, myslím si, že docela běžné, tzn. drogy, pití, kouření. Tak to je hlavně naším cílem, aby vlastně děti trénovaly dvakrát, třikrát v týdnu a potom předvedly to, co natrénovaly, na soutěžích, které pořádáme,“ uvedl pořadatel chebského semifinále Jiří Černý.

Ve více než dvaceti kategoriích se představilo téměř pět set dětí z 90 sestav. Kulturní centrum dunělo rytmickou hudbou a oplývalo pestrými barvami dresů jednotlivých skupin. Soutěžilo se nejen o body a postup, ale i o finanční bonus.

„A to je deset tisíc korun pro tým, který získá nejvíce bodů v našem semifinále tady v Chebu. V letošním roce se to povedlo klubu z Domažlic. Mojí osobní cenou nebo srdeční záležitostí je, že jsme se rozhodli, že deset tisíc korun ze vstupného této soutěže, věnujeme jednomu klučinovi, který trpí vzácnou nemocí motýlích křídel. Takže tenhle klučina, který bydlí nedaleko Chebu, dostane od nás příspěvek, abychom mu trošičku ulehčili, protože nemoc motýlích křídel je, jak už jsem říkal, vzácná a náročná na léčbu. Takže těch deset tisíc korun přispíváme vlastně na tu léčbu pro něj,“ dodal Černý.

Pozdravit účastníky přišli i zástupci města Chebu v čele se starostou Antonínem Jalovcem a náměstkyní hejtmanky Danielou Seifertovou. 

„Velmi mě těší, že město Cheb si vzalo patronát nad touto krásnou akcí, kterou už sedm let perfektně organizuje SK Trinity Cheb s Jiřím Černým, a mohlo finančně přispět na to, aby se tato akce konala,“ přednesl Jalovec.

Ze semifinálových kol konaných po celé republice se vítězové kvalifikují do finále v pražské Lucerně, které proběhne na přelomu května a června v šesti soutěžních dnech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.05.2017 11:25
Video




0 +
 

Hlavní zprávy