Cheb: Při opravách Lesní ulice přibude 90 parkovacích míst (TV Západ)

Město Cheb vypisuje výběrové řízení na druhou etapu oprav Lesní ulice na sídlišti Skalka. První etapa proběhla před dlouhými 11 lety, a to od křižovatky s ulicí Přátelství po tři věžové domy, kde se napojí etapa druhá.

dezinfekce

Projekt řeší území okolo výškových domů a pomůže zlepšit dopravní situaci a počet parkovacích míst. Stávající komunikace zůstane bez výrazných úprav.

„Ta by se radikálně měnit neměla. Dispozičně by měla zůstat podobně nebo stejně, akorát bude obnoven povrch, obrubníky, chodníky a přibydou některá parkovací místa,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Zásadní změny nastanou směrem ke hrázi, kde je dosud jen chodník. 

„Tam by měla vzniknout komunikace, ke které budou přiléhat právě parkoviště v počtu zhruba těch 70 míst. Teď bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele, zhotovitele stavby, které bychom rádi dokončili do konce roku a uzavřeli s ním smlouvu tak, aby se zhotovitel mohl na stavební sezónu připravit a na začátku roku, v březnu, zahájit stavební práce,“ popsal místostarosta. 

V rámci zadávacích podmínek bude mít zhotovitel 240 dní na dokončení stavby, takže na podzim příštího roku má být hotovo. Oprav se dočká i dešťová kanalizace a veřejné osvětlení. Dojde k rekultivací okolních ploch a výsadba nové zeleně. Díky provedeným úpravám má v této části Lesní ulice výrazně přibýt parkovacích míst, mělo by jich zde být téměř devět desítek. Podle předběžných odhadů má vše přijít zhruba na 25 milionů korun. V dalších dvou fázích proběhne rekonstrukce dosud neupravené části Lesní ulice až k prodejně Ohana. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy