Cheb: Opuštěná vozidla slouží jako útočiště pro bezdomovce

Vozidla, ke kterým se nehlásí žádný majitel, jsou v hledáčku městské policie, je s nimi nakládáno jako s odpadem.

dezinfekce

Již delší dobu se v některých městských lokalitách, parkovištích nebo pozemcích města nacházejí opuštěná vozidla. Ta již na první pohled vykazují známky, že skutečný majitel o ně nejeví již dlouhodobě žádný zájem.

„Rozhodnout o tom, že vozidlo je odpad, nebo vrak není tak jednoduché. Jedná se o proces, kdy správní orgány musí posoudit podle příslušných zákonů č.185/2001 Sb. o odpadech nebo č.13/1993 Sb. o pozemních komunikacích stav vozidla. V případě, že není dohledán vlastník vozidla, je auto označeno a po uplynutí lhůty dle zákona je z místa odklizeno,“ uvedl místostarosta Hrkal, v jehož gesci je odbor správy majetku města.

A právě začátkem měsíce srpna ve spolupráci městské policie a odboru správy majetku byla z městského pozemku odtažena tři vozidla. Jednalo se o ulici Sadová, kde auta sloužila jako útočiště bezdomovcům. Vozidla byla posouzena a odtažena jako opuštěná vozidla. 

Z pozemní komunikace ulice K Nemocnici, z širokého parkovacího stání, byl podle již zmiňovaného zákona o pozemních komunikacích odtažen vrak bílého Mercedesu s německou poznávací značkou. 

„Dbáme na to, aby chebské ulice byly zbaveny dlouhodobě zaparkovaných a nepoužívaných aut, která jsou mnohdy v desolátním stavu a zabírají parkovací místa. Všechna zde uvedená vozidla byla přemístěna do areálu Chetes s.r.o.,“ doplnil místostarosta.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy