Cheb: Oprava nezpevněných komunikací

Město opravuje nezpevněné komunikace v okrajových částech Chebu, jedná se o zahrádkářském kolonie nebo příjezdové cesty.

dezinfekce

Během dubna došlo k opravám nezpevněných komunikací převážně v okrajových částech města metodou tzv. penetračního nátěru. Jedná se o nejlevnější způsob oprav komunikací z nezpevněných povrchů, tj. štěrkové cesty nebo cesty vysypané asfaltovým recyklátem. Povrch se vyrovná vrstvou asfaltového recyklátu, který je položen pomocí finišeru a následně je povrch opatřen dvojitým asfaltovým postřikem speciálně štěpící se směsí s následným zásypem drobného kameniva. Povrch vozovky se pak během jedno roku postupně štěpí běžným provozem aut tak, že se postupně slije do jednolité asfaltové plochy.

Tento způsob oprav město Cheb využívá již třetím rokem a díky tomu mohlo být opraveno cca 15 km městských komunikací, hlavně v chatových oblastech a okrajových částech města Chebu.

Cena za opravu jednoho kilometru takové silnice vychází přibližně na 1,5 mil. Kč. Letos je v plánu opravit dalších 5 km nezpevněných cest v hodnotě 7,50 mil. Kč.

Již provedené opravy:
Jindřichov - točna
Loužek - centrální plocha
Pobřežní ulice - podél garáží
Podhrad - Osadnická ulice
Podhrad - osada U Kaštanu
Starý Hrozňatov
Spojnice Dolní Pelhřimov – Zátiší včetně točny v Dolním Pelhřimově a komunikace mezi paneláky

Ještě bude provedeno:
Cesty mezi ulicemi Osvobození - Mírová podél zahrádek
Háje - Drážní ulice (po opravě vodovodu)
Skalka - chatová oblast, plocha točny


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy