Cheb: Okradením turistky si přišli na více jak sto tisíc

Chebští kriminalisté dopadli zloděje, který odcizil turistce kabelku. Ta přijela v neděli dne 15. dubna na nádraží do Chebu. Zde si ji měli vyhlédnout dva muži ve věku 20 a 40 let.

dezinfekce

Po společné domluvě měl 20letý muž v podchodu nádraží přiběhnout zezadu k poškozené 66leté ženě a strhnout jí kabelku, kterou měla přehozenou přes rameno. S tou poté utekl pryč. Poškozená žena měla v kabelce uloženou finanční hotovost necelých 3 tisíce euro, osobní doklady, mobilní telefon a také několik šperků. Celkem tak poškozené způsobil škodu v přepočtu kolem 106 tisíc korun.

Kriminalisté oba muže dopadli a zahájili s nimi trestní stíhání. Obvinili je ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, u 40letého muže ve formě účastenství. Za uvedené jednání jim tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

Mladší obviněný se krádeže dopustil již v posledních třech letech opakovaně. Za trestnou činnost byl soudem odsouzen k trestu odnětí svobody se zkušební dobou do září roku 2020. Kriminalisté na něj podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice.


nprap. Zuzana Týřová
prap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy