Cheb: Odcizil 50 balení žvýkaček a téměř 30 kusů sušenek

Třiatřicetiletý muž měl dne 28. 11. 2018 přespávat na půdě jednoho z chebských domů. V brzkých ranních hodinách měl ale dostat chuť na cigaretu, a proto se vydal do chebských ulic, kde se snažil si cigaretu sehnat. V tu dobu ale měly ještě obchody zavřeno a muž se tedy procházel městem.

dezinfekce

Když došel k místní střední škole, tak na chodbě uviděl automat na kávu, kterou si chtěl koupit. K tomu ale nedošlo, protože více než automat na kávu muže začalo zajímat výdejní okénko školní kantýny. Muž měl totiž dostat chuť na bagetu, a proto se začal pokoušet do kantýny vniknout. Nejdříve zkoušel okénko otevřít rukou, ale následně měl z batohu vzít zahradní nůžky, kterými se mu okno podařilo otevřít. Poté se měl do kantýny podívat, ale vytouženou bagetu neobjevil. Místo toho ho ale zaujaly žvýkačky a sušenky. Nakonec měl z kantýny odcizit celkem 50 balení žvýkaček a 29 kusů sušenek. Tímto svým jednáním měl muž způsobit škodu téměř 900 korun.

S odcizenými věcmi měl jít k jednomu z chebských supermarketů, kde měl potkat cizince a tomu žvýkačky za několik set korun prodat. Tyto peníze měl později použít pro svoji vlastní potřebu. Polovinu odcizených sušenek mel obviněný muž sníst a druhou polovinu rozdat kolemjdoucím, které potkal ve městě.

Vzhledem k tomu, že v chodbě školy jsou funkční bezpečností kamery a po celou dobu snímaly pohyb třiatřicetiletého muže, tak po prohlédnutí záznamu policisté okamžitě věděli, o koho se jedná.

Policisté muže následně po několika hodinách vypátrali a zadrželi. Poté mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.12.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy