Cheb: Od května město zavedlo zkušební provoz Senior dopravy

Od května letošního roku zavádí město Cheb zkušební provoz cenově výhodné dopravy pro seniory a zdravotně postižené spoluobčany. Cesta na úřady či k lékaři je bude stát pouhých 20 korun.

dezinfekce

Takzvanou Senior dopravu zajišťuje pan Stredný, který v Chebu provozuje taxislužbu Hallo taxi. Službu město zavádí zkušebně od května do září s tím, že po uplynutí této doby bude provoz a zájem veřejnosti vyhodnocen.

„Po dobu pěti měsíců budeme analyzovat tuto službu a zájem o ni. Zatím jsme vymezili pouze město a podle nákladů, které nám vyjdou z vyúčtování, budeme zvažovat rozšíření lokalit,“ uvedla místostarostka Eva Horná.

Zájem již potvrdili členové Klubu seniorů. Službu mohou využívat vedle seniorů nad 65+ také držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Podmínkou je trvalé bydliště v Chebu. Zájemci si mohou na odboru sociálních věcí a zdravotnictví zařídit průkazku, ke které dostanou na každý měsíc kupon na maximálně deset jízd. Za jednu cestu zaplatí dvacet korun. Město dopravci bude doplácet za každou jízdu třicet korun. Senior dopravu si je možné objednat od pondělí do pátku od 6.30 do 16 hodin na lince 727 962 000. Je třeba si jízdu pokud možno zarezervovat třeba dva dny předem, nebo bude dobré zavolat s určitým předstihem.

Veškeré informace naleznete na stránkách zde.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.05.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy