Cheb: O víkendu proběhnou na hradě Slavnosti Císaře Rudovouse

VII. ročník hradních středověkých slavností, které návštěvníkům představí velkolepou dobu panování římského krále a císaře Fridricha I. Barbarossy se uskuteční o víkendu 23. až 24. června 2018. Návštěvní doba po oba dny je od 10 do 18 hodin.

dezinfekce

Svou zdatnost, sílu a kuráž na hradním nádvoří příchozím předvedou nebojácní válečníci štaufského císaře Fridricha I. Přijďte a seznamte se s výcvikem, výzbrojí a výstrojí těžkooděných rytířů, lehkých pěšáků, lučištníků, kušiníků a prakovníků. Ujít si nenechte ani raně středověkou střelnici, na níž si po celý víkend budete moci sami vyzkoušet střelbu z replik dobových luků a kuší.

Těšit se můžete také na opravdové mistry starých řemesel. V historickém táboře Vás očekává šikovný šperkař, zručný sedlář, silný kovář, trpěliví tkalci, brníř a v neposlední řadě ostrou sekerou se ohánějící tesař. Hrad neobvyklými pokrmy provoní středověká kuchyně.

Z programu:
15:00 – příjezd a zdravice císaře Rudovouse, prezentace jeho ozbrojeného doprovodu a střetnutí vybraných středověkých válečníků,
16:30 – své umění a řadu nebezpečných dravců předvede zkušený sokolník.

V hradním příkopu budou především pro děti po celý víkend připraveni ke svezení krotcí koníci.

Běžné vstupné.

Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy