Cheb: Nová studie navýší počet parkovacích míst na Spáleništi (TV Západ)

Dříve zpracovaná studie na revitalizaci sídliště Spáleniště v Chebu se neuskutečnila pro finanční náročnost a ani obyvatelé…

dezinfekce



Dříve zpracovaná studie na revitalizaci sídliště Spáleniště v Chebu se neuskutečnila pro finanční náročnost a ani obyvatelé této části se s ní příliš neztotožnili. Město proto připravuje jinou koncepci, která má řešit především největší problém, kterým je podobně jako u jiných sídlišť malý počet parkovacích míst. Na nejstarším chebském panelovém sídlišti je téměř 800 bytových jednotek a k tomu ani ne tři stovky parkovacích stání.

„Město Cheb si nechalo udělat studii přímo na parkování na sídlišti Spáleniště, protože jsme od občanů toho připomínkování té studie viděli, že to je takové palčivé téma, i když na zastupitelstvu to úplně nevypadalo a rádi bychom tam postupně v jednotlivých etapách navyšovali počat parkovacích míst. Přeci jen urbanismus sídliště to umožňuje. Je tam situace trochu jednodušší, než na Zlatém vrchu, kde téměř všechny možnosti jsou vyčerpány, kromě výstavby nějakého velkého parkovacího domu. Studie nezohledňuje nějaký další rozvoj, ať už hřiště, nebo infrastrukturu, spíše řeší parkování. Teď bude muset následovat fáze nějakého projednání s občany, tak abychom se o tom mohli pobavit. Já třeba osobně mám problém s některými lokalitami, myslím, že místní se s tím asi ztotožní, takže není to žádné dogma, které bychom chtěli prosadit. Skutečně je to téma k jednání,“ popsal situaci starosta Petr Navrátil.

V letošním roce se stihne pouze studie a její připomínkování, projektovat a stavět by se mohlo začít nejdříve v roce příštím nebo až 2019. Pro rok 2018 město plánuje pouze rekonstrukci některých chodníků. Studie by měla v dlouhodobém plánu přinést několik stovek parkovacích míst.

#Cheb #Spáleniště #parkování #plány #studie #Navrátil


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy