Cheb: Na jaře začnou úpravy ulic na Spáleništi

Na jaře letošního roku bude zahájena rekonstrukce prvních dvou komunikací na sídlišti Spáleniště. Půjde přitom o ulice V Zahradách a Kosmonautů. Hlavním cílem úprav je zvýšení počtu parkovacích míst. Těch je v současné době na sídlišti se 745 bytovými jednotkami oficiálně pouze 258.

dezinfekce

V ulicích V Zahradách a Kosmonautů bude vodorovné parkování z větší části nahrazeno parkováním šikmým. Díky tomu by tady po rekonstrukci mělo být 115 parkovacích míst. Počítá se také s vybudováním nových chodníků a veřejného osvětlení a odvodněním komunikace. V současné době již probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. K zahájení rekonstrukce, která má podle projektové dokumentace stát přes 13 milionů korun, by mělo dojít nejpozději v dubnu a hotovo pak má být do konce letošního roku.  

Do konce května by měla být hotova také rekonstrukce vnitrobloku mezi panelovými domy v ulicích 17. listopadu a Kosmonautů za zhruba 3 miliony korun. Jeho úpravy zahrnují například obnovu cestní sítě, vybudování nových posedových zídek a konstrukcí na popínavé rostliny, instalaci nového mobiliáře či výsadby zeleně.

Před časem zpracovaná úvodní studie revitalizace Spáleniště zmapovala především to, kde všude by na sídlišti mohla vzniknout nová parkovací místa. Jejich budování je navrženo v ulicích 17. listopadu, V Zahradách, Kosmonautů, Pastýřská a Mírová a ve vnitrobloku za obchodním centrem Vesmír. V současné době jsou v těchto pěti lokalitách přibližně dvě stovky oficiálních parkovacích míst. Po provedení navrhovaných úprav by se měl tento počet přibližně zdvojnásobit.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy