Cheb: Na Cetnov je opravená cesta, chystá se Hrozňatov (TV Západ)

Celkem 1500 metrů nového povrchu mají nyní k dispozici obyvatelé a chataři v Cetnově na Chebsku. Město dokončilo hlavní opravy v hodnotě 3,9 milionu korun ve dvojité asfaltové vrstvě.

dezinfekce

„V minulém týdnu proběhla oprava, rekonstrukce jediné příjezdové cesty do obce Cetnov, kde po celé délce, zhruba 1,5 km  došlo k obnově asfaltového povrchu. V současné době ještě probíhají dodělávky v podobě dosypání krajnic vedle položeného asfaltu. Musím říci, že obyvatelé, už jich tam bydlí spoustu nastálo, samozřejmě je to také rekreační oblast, tak jsou rádi za opravenou komunikaci, protože mnoho let předtím na tuto komunikaci nešly žádné investice a nebyla realizována oprava,“ vysvětlil místostarosta Chebu Jiří Černý.

Na několika místech je ještě potřeba dodělat napojení na další komunikace a provést drobné úpravy odvodnění. Další okrajová část města, která se dočká nové vozovky, se nachází ve Starém Hrozňatově. 

„Je to zatáčka kolem hradu, kde dochází i k postupnému sesuvu samotné komunikace. Dojde tam ke zpevnění speciální technologií - zpevnění povrchu tak, aby nedocházelo dál k tomu pohybu a samozřejmě se tam položí také nový povrch. Oprava komunikace v Hrozňatově bude probíhat ještě v letošním roce,“ dodal Černý. 

Délka opravované vozovky by měla být podle vedení města zhruba 250 metrů. Cena vyjde z výběrového řízení. V minulosti město nechalo zpracovat studii, zde nehrozí další sesuv svahu. Naštěstí se obavy nepotvrdily a nebude potřeba ho draze sanovat.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy