Cheb: Městské koupaliště by mohlo vzniknout u sportovního areálu (TV Západ)

Nové městské koupaliště inspirované podobným zařízením v Německu, by mohlo vzniknout v Chebu. A to na pozemku na levém břehu řeky Ohře v sousedství zlaté dráhy.

dezinfekce

„V Poohří ještě do stavby přehradní nádrže Skalka bylo normální městské koupaliště, které má tradici až do 1. republiky. Možná existují záznamy, že už i za císařství tam bylo místo pro koupání. Se vznikem přehradní nádrže Skalka, dá se říci, místo zaniklo,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Území pod chebským hradem je rozděleno na dva celky. Přímo pod hradbami na pravém břehu je klidová a na levém aktivní, sportovní zóna. 

„Myslíme si, že kombinace zlaté dráhy s možným koupalištěm – vodním prvkem - by pro obyvatele města a návštěvníky byla vhodná. Koupaliště by mohlo mít parametry takové, jako ho znají naši občané ze sousedního Waldsassenu. Tobogan, 50 m dráha na plavání a k tomu eventuálně malý bazének,  brouzdaliště pro děti,“ popsal Pospíšil.

Od původně zvažovaného využití vody z řeky se po jednání s Povodím Ohře upustilo. 

„Město Cheb, které má v současné době 33 tisíc obyvatel, plus okolní některé oblasti, které jsou spádové, by si takovouto atrakci zasloužilo. Lidé na Skalce na to byli zvyklí, často se na nás obracejí a zachytili jsme mnoho žádostí a mnoho podnětů pro to, aby zde něco takového mohlo vzniknout. Myslíme si, že by to bylo určitě dobré. Koupalištěm jsme se inspirovali ve městě, přibližně stejně velkém, v Badensku-Württembergsku. Tam jsme se dozvěděli, že při krásném počasí je tam přes 4 tisíce návštěvníků. To bychom v Chebu dokázali naplnit taktéž. Pochopitelně, je to tam trošičku problém s parkováním. Ale vzhledem k tomu, že město Cheb zamýšlí v ulici Havlíčkova vybudovat jedno záchytné parkoviště, tak si myslíme, že by se částečně tento problém dokázal vyřešit a co je samozřejmě velké plus, to je ta kulisa – sportovní areál a poté při plavání pohled na hrad a dominantu – věží kostela sv. Mikuláše. Myslím si, že prostředí je fantastické a došlo by k posílení rekreační zóny - života, který jsme vlastně už v roce 2006 opravou území na pravém břehu do Chebu přinesli,“ dodal místostarosta.

Podle prvotních hrubých odhadů by mohl celý areál vyjít na skoro 90 milionů. V současné době se zpracovává model záplavového území s aktivními zónami v celém povodí Ohře. První výstupy z těchto výzkumů by mohlo město obdržet v červenci. Poté se bude vyhodnocovat celý projekt, zda je únosný.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy