Cheb: Město pořádalo seminář o ochraně památek

Město Cheb - odbor stavebního a životního prostředí - připravilo pro odbornou veřejnost seminář „Památkové technologie - péče o historické omítky“, který byl určen zejména pro realizační firmy, vlastníky, projektanty, učitele, státní správu, samosprávu a další zájemce o ochranu památek.

dezinfekce

Akce se konala v Kulturním centru Svoboda a několik desítek přítomných delegátů v průběhu semináře hovořilo o konkrétních příkladech technologií obnovy omítek na historických objektech.

V úvodu krátce vystoupil místostarosta města Michal Pospíšil, který zdůraznil, jak důležité je používání klasických technologií při záchraně památek a jaká negativa mají moderní technologie pro památky. Pořádající odbor patří do gesce místostarosty.

„Samotné město má ve svém vlastnictví přes padesát památek, to přináší velké nároky, jak na zajištění prostředků na opravy, údržbu o investice do těchto objektů, tak i na hledání smysluplného využití a jejich prezentaci občanům a návštěvníkům města. Řada objektů má významnou historickou hodnotu a město Cheb se právem pyšní titulem „Historické město 2014“. Město také přispívá občanům na zřízení historických vývěsních štítů pro označení provozoven. Vlastníci historických objektů mohou na obnovu čerpat finanční prostředky z Programu regenerace městských památkových rezervací a zón,“ uvedl ve svém projevu místostarosta.

V průběhu programu vystoupila se svými příspěvky řada odborníků. Mnozí z nich se podělili o své zkušenosti z oblasti obnovy historického stavebního fondu a péče o architektonické památky.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy