Cheb: Město podporuje aktivní seniory i mladé studenty

O Univerzitu třetího věku je stále větší zájem. Finance od města slouží i jako motivační prvek pro mladé studenty.

dezinfekce

Každoročně nechybí při červencových promocích v chebské aule Fakulty ekonomické Západočeské univerzity Plzeň ani posluchači Univerzity třetího věku (U3V).

Dříve narození tak mají šanci vyzkoušet své schopnosti a poznat atmosféru studia na vysoké škole. Pro mnohé přihlášené se studium stává nejen zdrojem poznání, v oblastech ekonomických, právních, jazykových či uměleckých, ale i obohacením jejich seniorského života.

„Od roku 2011 město Cheb finančně podporuje činnosti fakulty částkou 500 tisíc korun. Tyto finance slouží i k dalšímu rozvoji Univerzity třetího věku. Peníze poskytované městem v minulých letech posloužily například k obměně zastaralých počítačů, zvýšení kurzů informatiky i zavedení nových předmětů  nabízených v rámci výuky. O tuto aktivitu je mezi našimi seniory velký zájem. Částka 500 tisíc korun, jako roční příspěvek, není pro město částkou zanedbatelnou. Ale jsme si stále více vědomi toho, že sociální oblast, kam tato aktivita také spadá, patří mezi stěžejní pilíře naší práce pro občany města,“ uvedla místostarostka Eva Horná.

V letošním školním roce nově fakulta zavedla i vyplácení studijních stipendií pro studenty prvních ročníků. Pravidla pro poskytnutí tohoto příspěvku studentům jsou odvislá od studijních výsledků na středních školách. Dva tisíce korun měsíčně je jakousi motivační složkou pro studenty, kteří nejen studují na chebské univerzitě, ale začleňují se do běžného života našeho města.

„Od loňského roku je tento stipendijní příspěvek taktéž součástí příspěvku od města. Dá se tedy říci, že aktivně podporujeme nejen naše seniory, ale snažíme se tímto i motivovat mladé lidi, kterých v Chebu ubývá. Chceme, aby v našem městě nejen studovali, ale i zde nadále zůstávali. Oblast vzdělávání je dalším odvětvím, pro které je třeba v městském rozpočtu nacházet peníze,“ doplnil starosta Zdeněk Hrkal.

O stipendiu, jako motivačním prvku, jsme vás informovali zde.

Podle informací Jana Tlučhoře, vedoucího Centra celoživotního vzdělávání chebské fakulty, se mohou další zájemci o studium v letním semestru zúčastnit v pátek 16. února doplňujícího zápisu. V posledním únorovém týdnu bude pak zahájena výuka letního semestru Univerzity třetího věku. Veškeré informace včetně kompletní nabídky předmětů a harmonogramu výuky jsou k dispozici na internetových stránkách zde.

O tom, že se blíží další semestr Univerzity třetího věku jsme vás informovali zde.

Zdroj: město Cheb



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.02.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy