Cheb: Město chce zmodernizovat kamerový systém

Obnovu a modernizaci městských kamer považuje vedení města jako zásadní pomoc v boji s kriminalitou.

dezinfekce

Již pravidelně se na radnici setkávají složky IZS, které ve spolupráci a vzájemné koordinaci zajišťují bezpečnost města. Jednou z oblastí výrazné pomoci pro všechny složky je snaha o modernizaci stávajícího městského kamerového systému. Dnes se se zástupci Policie ČR, městské chebské policie, pracovníků odboru informatiky, zástupců společnosti ML Strategy s.r.o. sešel místostarosta Jiří Černý, do jehož gesce tato problematika spadá.

„Schůzku jsem svolal z důvodu naléhavé potřeby modernizace stávajícího městského kamerového systému. Společně jsme diskutovali o technologiích, které by dovolovaly vzájemnou propojenost složek IZS s možností rozšíření systému na území, která vykazují větší výskyt kriminality. Jednoznačně musím konstatovat, že všechny zúčastněné složky přistupují k přípravě projektu zodpovědně a vedení města má modernizaci kamerového systému zařazenu v žebříčku priorit na předním místě. Rádi bychom do konce letošního roku měli připravenou ucelenou koncepci tak, abychom v příštím roce mohli začít pracovat na realizaci,“ sdělil místostarosta Černý.

V současné době má městský kamerový dohlížecí systém 18 bodů a jeho obsluhou jsou pověřeni zaměstnanci města zařazeni do Městské policie Cheb.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy