Cheb: Město chce navýšit finance na opravy komunikací (TV Západ)

Skokové navýšení peněz do oprav komunikací chce prosadit vedení města Chebu. Pokud s tím budou souhlasit i zastupitelé, půjde do konce roku do jednotlivých menších akcí o dalších 11,5 milionu korun z rozpočtu.

dezinfekce

„My jsme jako jednu z naprostých priorit stanovili navýšení rekonstrukcí komunikací, protože to je věc, která obyvatele Chebu trápí dlouhodobě. Stavy chodníků a ulic jsou v Chebu v mnoha místech tragické. Rozhodli jsme se pro opravy novou technologií, emulzním mikrokobercem, která vychází výrazně levněji. Samozřejmě, že ta technologie není určena pro hodně zatížené silnice, spíše pro okrajové části. Protože jsme slíbili obyvatelům okrajových částí v programovém prohlášení, že se jim budeme věnovat více, než se jim věnovalo předchozí vedení města, tak už jsme právě v uplynulých týdnech zrychleně zrealizovali opravy v okolí statku na Steinu. Realizovaly se i opravy v chatové osadě na Skalce. Do budoucna podobně budeme pokračovat ještě s opravami v Klestu. Kromě toho byla ještě dokončena rekonstrukce v Janáčkově ulice v chatové oblasti na starém Zlatém Vrchu,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec.

V letošním roce se dále počítá například s velkoplošnou opravou cesty kolem věžáku v Májové ulici, kompletní výměnou asfaltového povrchu v Jesenické ulici v Hájích, výměnou dožilého asfaltu na stezce pro pěší a cyklisty za železničním viaduktem směrem ke hřbitovu, kompletní úpravou vnitrobloku mezi ulicemi U Stadionu a Písečná včetně rekonstrukce chodníků a rozšíření ploch pro parkování, vydlážděním chodníku podél budovy Integrované střední školy v ulici Obrněné brigády, položením nového asfaltu na chodníku v ulici Václava Kučery nebo výměnou shnilého dřevěného zábradlí podél cyklostezky u Riegrových sadů. V plánu na příští rok jsou zařazeny i větší akce.

„Z hlediska plánování města je třeba rozlišovat rekonstrukce, kdy se dělají nejenom samotné ulice, ale i jejich podklad, od pouhých oprav nebo velkoplošných oprav ulic. V letošním roce jsme se zaměřili především právě na opravy, a to z toho důvodu, že tam ta příprava není tak složitá, nemusí se komunikovat a jednat se správci inženýrských sítí, což trvá často mnoho měsíců. Proto jsme se rozhodli, že vlastně v letošním roce primárně budeme realizovat opravy. V příštím roce se zaměříme na velké rekonstrukce, jako má být ulice Havlíčkova, Zemědělská, Písečná atd., kde částky půjdou do mnoha desítek milionů korun a přinese to výrazné zlepšení stavu těchto ulic,“ vyjmenoval Jalovec.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy