Cheb: Literární večer před MiNiKVaRiáTeM

Ve čtvrtek 13. srpna 2020 se v Chebu od 17:00 hodin uskuteční Literární večer před MiNiKVaRiáTeM. Těšit se můžete nejen např. na autorské čtení Tety Kateřiny (Kateřina Pokorná), ale i na malou ochutnávku skupiny Bandless, která vám zahraje několik kousků jako pozvání na svůj zářijový chebský koncert.

dezinfekce

Literární večer - program:
17:00 - 18:00 hod.
Čtení z knihy Oceán v kapce rosy
- Klára Štěpánková, Robert Mára, hudební doprovod Bandless

Co umí tvůj mistr?
Můj mistr umí dělat zázraky, umí chodit po vodě a jiné podivuhodné věci.
A co dokáže tvůj mistr?
Můj mistr spí, když je unavený a jí, když má hlad.

Moudré zenové příběhy z asijského kontinentu čtou a svoji životní zkušenost přidávají Klára Štěpánková a Robert Mára. Vybrali úryvky z knihy Oceán v kapce rosy sestavené vyznavačem zenbuddhismu - francouzským spisovatelem a pedagogem Henri Brunelem.

Navíc vás čeká malá ochutnávka skupiny Bandless, která vám zahraje několik kousků jako pozvání na svůj zářijový chebský koncert. Bandless znamená spojení sopránu Kláry Štěpánkové a kontrabasu Jonatana Gangura. Neotřelý experiment, kde absence melodických nástrojů nutí diváky zapojit svou představivost, díky čemuž vzniká v sále několik koncertů najednou. Uslyšíte známé covery napříč hudebními žánry.

18:00 - 19:00 hod.
Autorské čtení z knihy Nohama na zemi
- Kateřina Pokorná / Teta Kateřina

Teta Kateřina v Chebu
Kateřina Pokorná, bývalá chebská herečka, bude číst ukázky ze své knihy Nohama na zemi. Dozvíte se z ní, jak se dostala k tomu, že se stala Tetou Kateřinou, která po vlnách chebského rádia Egrensis každý týden vysílala své pořady plné tajemna a duchovních myšlenek z oblasti mezi nebem a zemí. Kniha je částečně jejím příběhem, ale také zároveň i průvodcem pro všechny, kdo se zajímají o smysl své existence, ale stejně tak jako Kateřina, nemají rádi slovo „esoterika“ a raději zůstávají nohama na zemi.

Vstupné dobrovolné.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy