Cheb: Kraj podpoří zviditelnění historických krovů (TV Západ)

Karlovarský kraj se připojí jako partner do čtyřletého projektu na zhodnocení potenciálu unikátních chebských krovů ve spolupráci s některými významnými institucemi včetně Ústavu teoretické a aplikované mechaniky. Do 20 milionového rozpočtu přispěje necelým milionem korun.

dezinfekce

„My jsme byli vyzváni, přesně jak jste řekl, městem Cheb, který žádost podával. Jedná se tedy o soubor historických krovů na chebském náměstí. Projekt se nám velmi zamlouvá, Rada ho podpořila a včera jsme schválili jednu ze dvou nabízejících variant, a to, že se kraj bude podílet během čtyř let zhruba částkou 948 tisíc. V tom balíčku získáme i dvě publikace, každá bude v počtu 500 kusů s tím, že máme povolena i autorská práva, pokud by nám publikace došly, můžeme si je již sami dotisknout,“ popsala náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová. 

Součástí projektu bude také velký sedmidenní workshop, kdy vznikne na chebském náměstí nový altán pro chebský hrad. A to tradičními technikami a nástroji včetně dohledu stavebního technika. Soubor historických krovů si prohlédlo v loňském roce okolo 1500 zájemců. Celou problematiku chebských krovů zpracovává Nadační fond Historický Cheb. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy