Cheb: Házenkářky měly postup do čtvrtfinále Evropy na dosah (TV Západ)

Infarktový závěr důležitého utkání zažila po delší době chebská sportovní hala. Do odvetného zápasu třetího kola Evropského poháru v házené žen nastoupil domácí tým proti makedonskému Skopje s tříbrankovou ztrátou. Hráčky obou celků přivítala bouřlivá atmosféra téměř zaplněné haly.

dezinfekce

Již po úvodních minutách, kdy se týmy střídaly ve vedení, byla zřejmá taktika obou družstev. Zatímco domácí tlačily a občas také chybovaly v koncovce, Makedonky při útocích vyčkávaly až na hranu pasivity. Ale také úspěšně zakončovaly. To vše až do stavu 13:14, kdy se podařilo pro hostujícímu týmu odskočit postupně až na poločasových 16:20. 

S domácími hráčkami to tedy na začátku druhé půle nevypadalo příliš dobře. Celkově sedmibrankové manko proti zkušenému týmu ale spolu s podporou publika vyhecovalo domácí hráčky k urputné snaze se prosadit a ztrátu smazat. Narážely však na dobře chytající makedonskou brankářku Mateu Churlinovskou. 

Změna v bráně Kynžvartu za stavu 20:24, kdy po solidním výkonu Sabriny Novotné nastoupila skvěle chytající štístko Adéla Srpová, však znamenala postupný obrat v utkání. Kromě odpískané pasivity hráček ze Skopje či pokažených situací padlo také několik ran do domácí brankové konstrukce, čehož domácí využily k vyrovnání a po chvíli dokonce na vedení 26:24. To bylo přivítáno s obřími ovacemi, které dále hnaly domácí ke zteči. 

Makedonky ale vzdorovaly takticky a držely krok. Čas ale domácím ubíhal mnohem rychleji a když ani ne minutu před koncem svítil na tabuli stav 34:32, byla již hala v extázi. Případný další bod Kynžvartu by posunul týmy do sedmimetrového rozstřelu. Bylo totiž již jasné, že čtyřbrankový rozdíl, kdy by domácí postupovaly přímo, je nereálný. 

Makedonky ale prokázaly své kvality a domácímu týmu až do závěrečné sirény míč nepůjčily, naopak snížily na konečných 34:33. Bojovnost a snahu domácích publikum ocenilo velkým potleskem a pomohlo hráčkám lépe zažehnat chmury z Pyrrhova vítězství.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy