Cheb: Dvorky letos proběhly Pod střechou (TV Západ)

Letošní ročník multižánrového festivalu Chebské dvorky se uskutečnil poprvé téměř celý Pod střechou. Přehlídka se stejnojmenným názvem, která nahradila dlouholetou venkovní akci, nabídla díla pěti desítek výtvarníků, fotografů a malířů a další program.

dezinfekce

V pátek 9. června se ve třech patrech bývalého barokního špýcharu, nyní zázemí a výstavních prostor Galerie 4, zahájila tato dvoudenní akce vernisáží za účasti řady autorů. Ti zde prezentovali svou aktuální tvorbu. 

V úvodu ředitel Galerie 4 Zbyněk Illek pozdravil přítomné autory, zástupce Karlovarského kraje Oľgu Halákovou i kulturní veřejnost. V rámci zahajovacího programu se představilo duo složené z písničkářky Báry Zmekové a akordeonisty Michala Mihoka. 

Z pátečního programu se ještě před zahájením akce prezentoval bubenickou show na nejrůznější předměty denní potřeby Ferenc Trisk. Po vernisáži, od 19 hodin, provedl návštěvníky v komentované prohlídce výstavy v Klubu G4 Martin Vraštil. Poté se v sólo akustickém koncertě publiku představila česká hudební stálice Lenka Dusilová.

Sobotní program zahájila módní přehlídka Proměny studentů Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary. Návštěvníci mohli také zhlédnout komentovanou fotoprojekci v podání Bohdana Holomíčka či s dětmi navštívit dílnu a divadelní představení posádky Anička a letadýlko s názvem Kill Will. S architektem Adamem Gebrianem si zájemci prošli historické centrum Chebu v rámci akce „Otevřenýma očima“. 

Závěr festivalu Pod střechou naplnilo stejnojmenné setkání s autory výstavy v komentované prohlídce. Vystavená díla je možné zhlédnout až do 25. srpna. Více informací najdete na stránkách www.galerie4.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy