Cheb: Drážním hasičům vyrůstá ve Vrázově nové zázemí (TV Západ)

Lokalita ve Vrázově ulice v Chebu, kde dříve stávaly na pozemcích města plechové garáže, se promění v základnu drážních hasičů za 168,5 milionu korun. Na konci ledna si místo převzala stavební firma a v současnosti už probíhají na místě první práce, které mají být ukončeny na podzim roku 2025.

dezinfekce

Drážní hasiči, kterých ve třísměnné provozu slouží 45 v rámci systému IZS, si novým zázemím vyřeší letité problémy.

„Dosavadně jsme v prostorách nákladového nádraží železniční stanice Cheb. Je to budova z minulého století, z nějakých třicátých let minulého století a ty prostory jsou absolutně nevyhovující. Dispozičně malé, zejména pro požární techniku, která obnovou je vlastně daleko větší, modernější a do těchto těch stávajících prostor se nevejdeme. A samozřejmě i pro mančaft, pro jednotku, tak ty prostory jsou nevyhovující,“ potvrdil velitel jednotky Hasičského záchranného sboru Správy železnic Cheb Petr Truhlář.

V přízemí budovy vznikne vedle technického a hygienického zázemí a šaten rovněž garáž pro 13 vozidel. Ve druhém podlaží bude umístěno operační středisko a administrativně-sociální zázemí hasičů. Střechu budovy pokryjí fotovoltaické panely, které budou součástí topného systému. Nové zázemí navíc rozšíří možnosti pro dosud chybějící služby. 

„Ta stavba bude probíhat podle nejmodernějších dispozic, tak jak se staví požární stanice. Součástí té stavby bude i areál nebo nějaké multifunkční hřiště pro fyzickou přípravu jednotky. Veškerá technika bude v temperované garážích, budou tam prostory pro veškeré odborné služby chemickou, technickou, spojovou apod., které jsme dosud neměli a které nám chyběly,“ dodal Truhlář. 

Drážní hasiči zajišťují bezpečnost na železnici v působnosti celého Karlovarského kraje s přesahy do krajů Plzeňského a Ústeckého. Ročně vyjíždí až k pěti stovkám případům. Město o zachování stanice velmi usilovalo a proto poskytlo pozemky a upravilo Územní plán. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy